Monday, February 27, 2012

I love you like a song baby.

Salam,

Aaaaheeeyyyy!!

Asyik-asyik cerita pasal how stressful life as a PhD student is, why not this time cerita pasal everything happy and dandy pulak. Rasa macam banyak nak bebel but will see how it goes lah after I write this whole thing up. 

Spring is near!! *bird's chirping* padahal 8 pm sekarang :P The weather is getting warmer these days, Alhamdulillah. Tapi I was reminded dari awal datang dulu, UK weather ni bukan macam US; US betul-betul ada four distinct seasons, walaupun kadang-kadang sampai bulan 4 pun still snow, tapi UK ni, sejuk/chilly je memanjang. Summer pun boleh jadi sejuk, ape cerita tu? Jadi harus prepare mental dan fizikal menghadap Spring/Summer yang macam Autumn/Winter huhu.

Hari Jumaat lepas, weather memang terbaik, jadi instead of taking the bus home, I walked :) Cannot waste a good weather one, rugi rugi. On the way balik tu, fikiran melayang ke musim bunga di bumi Rochester, wah gitu. Rindu bangat sehhh!! Spring is everyone's favorite season, I guess, with some exceptions of course because ada je kawan yang suka gila Winter -__- heh. Spring in Rochester lagi lah favorite sebab time tu lah keluar semua benda yang tak terkeluar time season-season lain. My batch and prolly the batch above can relate the most with 'The Spring Drama'..starring..me, you, and us hahaha. Asal Spring je ada drama, asal ada drama je Spring. My hypothesis is, disebabkan time Spring banyak activities, macam Malaysian Night (yang awesome tu), BBQ, gathering sana-sini, orang semua berkumpul lalu banyaklah ragam manusia yang lead to drama. Hehe

Speaking of BBQ and gathering, oh man what is Spring without BBQ and endless makan-makan/gathering. Time ni lah badan diisi dengan segala karbon lepas tu orang dok ingatkan, 'Tak baik makan BBQ banyak-banyak, karbon tu boleh buat cancer'. But since we are a bunch of keras kepala people, karbon tolak tepi, janji kenyang! Bila makan-makan sure lah ada aktiviti lain, we are not fat and keras kepala people okay, we know how to balance ihiks. So cara untuk bakar lemak-lemak tepu dari ayam BBQ tu ialah dengan bermain volleyball, karaoke SingStar sampai takde suara, dan juga main mafia. Okay kalau korang ingat karaoke and main mafia tak membakar lemak, memang korang silap besar. Berpeluh main mafia tau tak, hasil menjerit menuduh orang dan men-defend diri sendiri dari kena tuduh mafia. Karaoke plak bukan main-main, nyanyi lagu mendiang Whitney Houston Greatest Love of All, Toni Braxton Unbreak My Heart, korang hengat senang?? Berpeluh jugak nak tarik, lagi-lagi nak lawan si Mior. 

 Spring 2008 - Freshman Year

Siap bonfire lagik.

Spring 2009 - Sophomore Year


Spring 2010 - Junior Year

Main tuju/baling selipar

Yuerin jadi Yuna :P

Konon terer le yang baju kuning tu, padahal...

Spring 2010 jugak rasanya.

Ha yang ni tak ingat. Spring 2009 I think. 
Lihatlah pipi ku masih kempis.

Ni baru gambar BBQ, tu pn mostly the ones that I hosted. Gambar BBQ yang orang lain host tak masuk.  Aktiviti-aktiviti lain tak kira lagi. Looking at all these pictures, I instantly remember all the 'dramas' that happened during that particular Spring hahaha. Oh good times good times.

Kata entry happy and dandy kan, ini boleh jadi depressing jugak ni sebab dok ingat cerita lama. Uwaaaa rindu Rochester and the people. 

Seriously I can go on hours on end cakap pasal ni. Let's end it here. I think the best way to end this entry is to share this song with my Rochester buddies. I first heard of it when I went to watch 'Rent', a Broadway show in New York City with Jiji, Joe and Joe's gang (TQ Joe sebab kasi Jiji and I crashed the party :). When I speak of Rochester friends, mesti teringat lagu ni. Cerita 'Rent' ni pun pasal kawan-kawan :P So I dedicate this song to you guys, with a note, yang ada blog tu sila lah update!! Rindu seh nak baca blog korang macam dulu balik. As I am writing this, I actually went to your blogs and tolong cuci habuk kat blog korang. Haha. Update lah update lah!!




Five hundred twenty-five thousand
Six hundred minutes,
Five hundred twenty-five thousand
Moments so dear.
Five hundred twenty-five thousand
Six hundred minutes
How do you measure, measure a year?

In daylights, in sunsets, in midnights
In cups of coffee
In inches, in miles, in laughter, in strife.

In five hundred twenty-five thousand
Six hundred minutes
How do you measure
A year in the life?

How about love?
How about love?
How about love? Measure in love

Seasons of love. Seasons of love

Five hundred twenty-five thousand
Six hundred minutes!
Five hundred twenty-five thousand
Journeys to plan.

Five hundred twenty-five thousand
Six hundred minutes
How do you measure the life
Of a woman or a man?

In truths that she learned,
Or in times that he cried.
In bridges he burned,
Or the way that she died.

It's time now to sing out,
Tho' the story never ends
Let's celebrate
Remember a year in the life of friends
Remember the love!
Remember the love!
Seasons of love!

Oh you got to got to
Remember the love!
You know that love is a gift from up above
Share love, give love spread love
Measure measure your life in love.

3 comments :

May Maisarah said... Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates

Auwww seronok pulak bace. Bestttttt nya lah dapat duk negara orang. =))

Adilah Rosli said... Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates

Alhamdulillah dapat peluang merasa kat tempat orang :) May Maisarah, do you have a blog?

Muhamad Taufik said... Best Blogger Tips [Reply to comment] Best Blogger Templates

Spring 2010 is the epicest! Thank you! =)))